Sven: Inspiration

Nu när Loreen gått vidare i Baku och PWT travel med Langtvekkistan tuffar på längs silkesvägen måste vi inspireras!
Spana in dylik karta: http://www.ronnerdal.net/kart/show_map.php?user=ronnerdal&map=917 Mums säger jag bara!
Och EM, "vilken FEEST"! Men idag sprang jag om damstafettbanan med lite påskarvning av herrbanan. Inga kontroller kvar, lite spår här o där, nån stolpe, en märklapp och Rachael Rothmans backuplapp. Men jisses, tur man inte är så bra att man får springa. Det var ingen kul terräng och banan var trots ansträngningar inte värd att springa. Klarade skamgränsen 10 min /km med stor marginal idag men vågar inte jämföra en enda sträcktid.
I tisdags körde vi OL-intervaller med klubben och vår storstjärna Alexandersson var på plats. Tänkte det är omöjligt, men nej då, efter två-tre uppvärmningsintervaller så började jag kapa mer och mer på vilan så  till slut var jag ikapp täten. Hände med frk A och till med sprang före delar, men min nu mycket onda ljumske gjorde det omöjligt att knäppa damjunioren på näsan på sista intervallen. Imorrn styrke för min fram- och baksida av mittendelen av kroppen.

Rocky

I helgen upptäckte jag att det är en månad sedan jag tränade sist och att det är bara tre månader kvar till natten N. Så nu blir det Rockyträning med att slå på sandsäckar, springa uppför trapppor mitt i natten och äta råa ägg och allt vad som nu krävs för att komma i form snabbast möjligt. Rocky klarade det på tre veckor så med tre månader så lär jag ju ha gott om tid. 

Tobias ser jag ju på funbeat att han tränar ofantligt och Sven och Jonas verkar ju träna på en del också. Men hur ser det ut för er övriga? Känner ni er som SM-löpare? Eller vore det kanske skönt att springa utom tävlan?...

/A

Rankingavgift

Nu har också jag betalat min rankingavgift. Så nu är väl vägen fri till en natt-SM anmälan, eller vad gäller för att "kvalificera" sig egentligen? Räcker det att punga ut 300 spänn?

Den dåliga säsongen fortsätter iaf, åkte på en ny förkylning under helgen som jag försöker bli kvitt just nu. Sprang den årliga majonsdagsplågan Hägglundsjoggen i onsdags på 14.26 (4.1 km). En tid som inte skrämmer många och ca 15-35 sekunder långsammare än ifjol, men det är väl bra träning iaf...:) Hoppas på bättre tid på onsdag, om jag lyckas bli frisk.

Axa fjällmarathon, 43 km, två veckor innan natt-SM blir en perfekt formtoppning!

/Jonas

Sven: Livet är inte bara skogsdebatt

Vi får inte glömma bort att skriva om våra träningsäventyr och förberedelser inför Natt-SM. Just nu har jag själv haft en relativt bra tränignsperiod trots allt, men inte så bra känsla i hur stark jag varit. Körde lite MTB igår, löpmotivationen var lite borta.
Planerar att köra hårda tävlingar som träning, H21 på två första etapperna på EM-publiktävlingarna, sen Alfta. Anmälde mig även där i H21E. Får väl se om man har en chans att vara med där, rankingen är ju inte lysande... :)

Svepos, vilket lopp!

!

 

/ Petern


Vi måste ju ha ett SM-läger

Som de seriösa idrottsmän vi är och med en seriös satsning mot ett seriöst mål vore det väldigt oseriöst att inte förbereda oss seriöst med ett SM-läger. För allvarligt talat - hur många av våra toppkonkurrenter tror ni åker helt oförberedda till Bollnäs i augusti utan någon som helst terrängförberedelse?

Vinterns skid- och kulturläger blev ju inställt, men med mindre än fyra månader kvar är det hög tid att planera in ett läger eller åtminstone en träningsdag. Jag är väl medveten att varje dag och vecka som går gör det mer och mer besvärligt att bedriva nattorientering. Men kanske ett par riktigt mörka solglasögon kan hjälpa till :)

Vilka är med på detta? När ska vi köra en sådan grej i så fall? Var? - Hälsingland såklart. Jag fixar.

Natträning

April månad var en misärmånad. Började känna mig lite vissen kring skärtorsdagen och sedan försvann drygt två veckors potentiell träning. Inte enligt plan. Försökte stressa igång kroppen i förväg men det resulterade i bakslag och missade tävlingar i Uppland. Så min tävlingspremiär blir istället TIOMILA! Häpp, det var som tusan. Tack vare en relativt tidig vår har jag iaf fått mig 8 st. orienetringpass varav 6 st här i Övik. På dessa pass har jag plockat ca 100 kontroller så jag hoppas det ska räcka för att klara mig hjälpligt till helgen.

För att få rejäl träning inför höstens natt-SM signalerade jag till UK att "en lång nattsträcka kan jag nog ta". Iom att vår ordinarie långa-natten-löpare lämnat återbud pga sjukdom står jag huxflux där som trolig långa natten-löpare. Aj fan...inte enligt plan...

Om det inte blir långa natten blir det istället sträcka 3 och den är ju 14 km så det blir nog en lång natt hur som helst.

Vad gör ni andra i helgen? Vilka springer tiomila och vilka sträckor isf?

/Jonas

RSS 2.0