Tobias: Att klara 40 timmar strömavbrott tack vare en monsterlampa

Sällan har min (och Saras) pannlampor kommit till så stor användning som de senaste dygnen med strömavbrott från annandagjul och 40 timmar framåt. Och hur skulle vi ha klarat oss med en gammal sketen halogen lampa istället? Nej, så stor är inte skillnaden.....För det första vill jag försvara mitt (vårt) ställningstagande för ny LED-teknik med att jag inte betraktar detta som en mosterlampa. Vet inte om det finns någon exakt fastslagen och standardiserad definition på vad en monsterlampa är, men i mina ögon ska man nog upp i Jonas 2000lumen-trakter innan det räknas som en monsterlampa. Men med tanke på att Jonas fortfarande är junior och satsar seriöst samt utifrån Andreas betraktelse av oss övriga som sega gubbar och att ungtuppar tjänar extra mycket på starka lysen så är det väl fullt rimligt att killen köper en sådan lampa. Min egen Petzl-lampa är inte så vansinningt mycket bättre i ljuskraft än en gammal halogenlampa. Den stora tjusningen för min del ligger i det lilla formatet, den smidiga och bekväma selen, och det kraftfulla men samtidigt måttfulla batteriet. Det är helt enkelt snabbt, enkelt och bekvämt att använda pannlampa på ett helt annat sätt än tidigare. Dessutom fick jag tack vare en konstig (men väldigt kundvänlig) pricip från Petzl två batterier till min lampa, så i teorin kan jag nu klara nästan 10 timmars fysisk nattaktivitet utan avbrott ;)


Utrustning

Kom precis att titta på min utrustning från gårdagens skidpass. Kunde konstatera att den är ett stycke nutidshistoria bestående bl.a. av:
- Blå mössa som varit med så länge jag kan minnas, troligen från mitten av 80-talet.
- Bottnaryds IF:s vindoverallsjacka använd för första gången i Garpenberg 1993.
- Umeå OK:s vindoverallsjacka från ca  år 2000 (?).
- Svarta vindoverallsbyxor av märket Newline som jag tog över efter Jonas när han kasserade dem 2002.
- Korta samt långa vindkalsonger som jag fått i födelsedagspresent vid två olika tillfällen av min mor någon gång under slutet av 90-talet eller början av 2000-talet.
- Batterisele från 1987.
- Syrrans huvudställning som inköptes vid samma tillfälle 1987. Min ställning har gett upp sedan länge.
- Umeå OK:s pannlampsbatteri, 2 st batterier ihopbyggda, specialbyggda av Bertil Jonasson för långa natten under tidigt 2000-tal.
- De två stavar som återstår av ett par klassiska alulite-stavar inköpt 1991 samt ett par alulite-stavar skate inköpta 1992 med remmar som är det sista som återstår av ett par skate-stavar av märket exel från mitten av 90-talet och med två olika rullskidsstavspetsar inköpta i Boden under sent 90-tal.
- Blåvita adidaspjäxor från tidigt 2000-tal.
- En svart skida av märket Peltonen samt en gul skida av märket Fischer som är de sista resterna av fem par skidor köpta för skidorientering mellan 1991 - 1996.   

Still going strong...
 


Tobias: Inget att hålla på längre...

Det börjar väl vara dags att tillkännage resultatet av enkäten, och enda anledningen till att det dröjt är att jag först i min enfald väntade på att alla skulle fylla i, men så blev det aldrig (minuspoäng till Mattias & Krippe). Därefter en resa och slutligen svårigheter att komma sig för att skriva något om det.
Nåväl - svaret ni väntat på är Natt-SM i Hälsingland 2012 När man väger samman svaren på alternativ 1 och 2 så blir det helt givet. det är inte ens att fundera över att bolla frågan till Andreas för vidare beredning. Så Natt-SM gäller: http://www.smhalsingland.se/
Och även jag äger en sådan där Petzl Ultra-lampa och har sålt min gamla halogen på Blocket. Så ni bakåtsträvande halogen-talibaner i Norge och Rättvik får gärna fortsätta på det spåret. Men jag springer Natt-SM med bättre lyse än så.
När det gäller träning så har jag precis börjar komma igång igen efter reseuppehållet. Blev verkligt lite tränat under de fyra veckor vi var borta. Men tack vare min unika Coca Cola-diet som är väl beprövad på resande fot (ät en rejäl frukost, drick massor av coca cola under dagen men ät ingenting, ät en sen middag) så lyckades jag i alla fall gå ner 3 kilo i vikt. Så nu är jag inte längre fet när jag ska börja träna igen.

Lite av varje

För första gången på 17 månader plockade jag upp en förkylning. Känns lite konstigt, känslan är lite av den här karaktären: "är det så här det känns?".
Tydligen är det så, hade nästan glömt bort och trodde i min enfald att jag gjort bort sånt där trams. Men några osunda dagar i Norrköping förra veckan bidrog säkert inte i positiv bemärkelse. Om jag ville fortsätta vara frisk vill säga. Det var ju väldigt positivt om man ser det ur synvinkeln att jag ville testa på det igen...:)

Nåja, ge mig några dagar till så spelar jag innebandy och hockeybockey för fullt igen. Eller vänta nu...är det inte det vi tränar för? Aha, jaja men det är då iaf väldigt kul så jag kör på ett tag till.

Nu ska jag dock inte raljera alltför mycket eftersom löpträningen såklart har rätt stort fokus då mina barriärbrytande mål nästa år är att komma under 2.05 på Lidingöloppet och under 13.15 på Hägglundsjoggen (4.06km).

Under min förkylning har jag istället föratt träna sett över mitt material och införskaffat ett stycke ny pannlampa som ska kräma ut 2000 lumen. Om det stämmer till 70% så jag får ut 1400 lumen är jag mycket nöjd! Ska bli spännande att få springa med den!

En fråga som snurrar i mitt huvud och kräver ett svar är hur det gick med enkäten? Vilken "utmaning" blir det egentligen 2012?

/Jonas

Sven: Andreas är i form

I lördags var jag ute o rekade efter nyårsstugan vi ska hyra, och eftersom Andreas boing låg "nära" åkte jag även dit. Fem tuffa backintervaller väntade där. Vi värmde upp föredömligt lite, endast 6 minuter lite lätt jogg nerför backen. Sen var det full satsning. Mjölksyran kom efter 20 sekunder. Dels låg Andreas steget bakom och dels hade jag nog lite styrketräningsrester i låren från fredagseftermiddagen. Nåja, jag stegade på och första intervallen kändes fruktansvärd. Det sved i halsen och så vidare. 1.23 tog den. Snitt puls 88 eftersom jag inte ens var svettig...

Nåja, vi körde vidare och det vart en serie på 1.23(88), 1.23(163), 1.19(153), 1.21(153), 1.19(160).

Ljusbomben var med mig! Jag köpte på en utförsäljning en Petzl Ultra 2, nån slags semiproffslampa med tre växlar. Redan andra steget motsvarar min gamla halogen... Så Näsan, vi får väl se om du kör med Halogen eller skaffar ny.. :)

Sven: Åter guld

Nu är jag äntligen tillbaka på banan på allvar. I helgen han jag med två träningar, och det viktigaste av allt, jag tod åter en SEGER i en orienteringstävling!

Eftersom jag var fikaansvarig på Skinkloppet ansåg jag mig ha giltigt skäl att kuta 5,9 km-banan och inte 8,1. Det var upp mot 3 dm snö högst upp på banan. Vi körde även Goatrace samtidigt, dvs man får hoppa över 2 valfria kontroller på banan, dock inte två på rad.

Efter ett ryck då jag skippade trean fick jag ligga ensam i tät framför de sex 50-åringarna och några minderåriga i mi nklass och dundrade in på 51 minuter i målet. Gissnigen var på 48:30 men det räckte till en pallplats även i Skinkloppstävlingen (man gissar sin tid innan och springer utan klocka). Ett par sockar, en burk sill och en fetaost fick jag med mig!


Slut på Tuna?
Stora Tunas storhetstid är förbi, vi säljer klubbstugan!
Länk

Men vi har en stuga kvar, så vi får se om det finns plats för såna gamla surgnetar som jag som inte ger upp.

Mitt nästa inlägg blir en ljusBOMB!

BOMB!!!

Tadadadam!

Spänningen stiger...

Vad är det som hänt?

Jo, Sven lyckades ringa precis när jag skulle ut på ett löppass och tydligen så blev han lite chockad...

Eller nä så var det ju inte. Det enda som hänt är att vi ska få tillökning. I april om allt går som det ska!

Träning på sistone: ingen löpning men dock cirka 4*30 min rullskidor i veckan + spatsertur t/r arbetsplatsen på 2*30 min 3 dagar per vecka (om det nu räknas)...

I övrigt glädjs jag åt det nykommna snötäcket. Skidpremiär skedde i helgen med 2*17 km.

 

MOT NATT-SM 2012!


/Petern

Köp en get

Nu kan alla köpa varsinn! Endast 200 kr!

Get

RSS 2.0