Sven: Återhämtning

En mer mental än fysisk återhämtningsperiod har jag befunnit mig i men nu är det dags bryta den. Först om SM: vi reste vid gott mod norröver och såg både fyllon och äkta naiztser (felstavat med mening) vid Bollnäs järnvägsstation! Trodde såna bara fanns på museum nu för tiden.

Ankom vårt fina boende, och Skogslöparna på ärtorna hade intagit den fina lägenheten så vi fick slåss om de två stallplatserna. Fina rustik stor säng med supertäcke i, en lampa i fönstret och faktiskt ett elelement.

Mot TC, hade spanat in sistakontrollen. Plötsligt var det inte så gott om tid längre, och jag fick låna batteri av konkurrenten Tobias, stort tack för det!

Fick hasta iväg mot starten, med ny batterisele och oro om det skulle bli kallt. Det blev inte kallt. Hann med en stretch innan start och sen pang iväg. Såg INGA rimliga alternativ till rakt på till ettan, fastnade i bröt och det var stenigt. Gled iväg längs sluttningen och fick klippa mig genom ett extra grönområde. Hittade kontrollen bra i all fall. Mot tvåan, hetsade på nåt vis, eller mest för att jag pratade med en gammal bekant ut från ettan. Tog kasst vägval ut mot vägen, och då var Stefan Sjölund ikapp mig, med ganska många minuter. Men, jag skärpte mig nu, och såg sen Stefan många gånger till då han smådarrade i ringen, tills han slutligen sprang bort i horisonten.

Mötte Oskar som precis skulle köra ettan eller var det rent av tvåan? Eller skosnörena... Drog Bjärven några kontroller i boet, vet inte vart han tog vägen sen. Kände mig förvånansvärt pigg, och hade flytat in den svårast av kontrollerna. Dock slog jag i marken och fick ont i knäskålar mot sten... Ingen fara, upp och springa och efter en minut gick det OK igen.

Slutet kom närmare, och det blev väglöping. Stumheten fanns på lur och jag körde vänster runt på sista långa. Efter den blev det kortare väglöping igen och damjuniorer (eller seniorer, ser inte längre skillnad!) sprang snabbare än jag! Vågade inte öka så snabbt, kände mig fram till maxfart då vaderna var begränsande. Knep mig förbi några juniorer mot avslutande kontrollerna och sen på spurten möttes jag av getpinglejubel av supportrarna! Drog på som 17, höll på att krascha i kurvan men rätade upp och löpte in på fjärde plats!!!!

Fjärdeplats på SM, inte illa, på en spurt! :)

RSS 2.0