Helgen D

Nå, vad ska vi hitta på för skojsigt att göra under helgen efter att SM:et har sprungits, och efter att Andreas sprungit igenom banan utom tävlan? Var ska vi bo, nåt förslag? Efter en helg i Borlänge har jag nu sett att formen verkar vara prima hos många av löparna och det kan bli tuffa kamper i Hälsingeskogarna den 24/8...
/Jonas

Sven: Anmälan öppen

Nu är det minsann upp till bevis med alla pratkvarnar. Priset för den som springer blir Vasaloppslik: 200-300 kr för Rankingen, sen kostar det 400-600 kr med själva anmälan.

"Anmäld deltagare till SM-tävling med individuell start ska vara rankad (=rankingavgift betald) i det svenska rankingsystemet (gallringsfiltret i Sverigelistan) senast vid tidpunkten för ordinarie anmälan och tillhöra en svensk klubb ansluten till Svenska Orienteringsförbundet." Man har alltså på sig till 12 augusti att betala rankingavgiften.

Själv ligger jag om jag fattar det hela rätt 625:a i gallringsfiltret, ser mörkt ut, men på natt-listan 115 men i H35. Fattar nada...

Mer om ranking: http://orientering.se/ImageVaultFiles/id_16147/cf_628/TA_601_Anvisning_for_rankade_20120701.PDF

I dagsläget är det Jonas B och Sven L som är anmälda. Tobias E är anmäld på NM (följer han Svens formtoppningsprogram??) så han anmäler sig nog snart.

Här är datumen:
Ordinarie anmälningsstopp: söndag 12 augusti klockan 23:59 (Anmälningsavgift endast 400 kr)
Efteranmälningsstopp: måndag 20 augusti klockan 23:59 (anmälnigsavgift 600 kr!)

Här är anmälningslänken: http://eventor.orientering.se/Events/Show/3201

Här är inbjudan: http://eventor.orientering.se/Documents/Event/8586/Inbjudan

Fältmåltid ingår för alla löpare.

Får alla verkligen springa? Så här säger inbjudan: "Individuell start, max 100 deltagare per klass. Om deltagarantalet överskrids ansvarar arrangören för att samtliga ändå får starta." Hur de menar kanske någon kan förklara...?

Jag har ställt frågor till arrangör och SM-ansvarig på SOFT så jag återkommer med svar.

Och sen då, var bor vi, vad sker på lördagen, och ska vi hitta på nåt fint på lördagskvällen?

Uppdatering

Vad har hänt sen sist? Och när var egentligen sist...? Länge sen jag skrev nåt inlägg här men formtoppning inför 24/8 har jag inte ägnat en tanke än. Jag försöker se till att orka 43 km löpning 11/8 och hoppas sedan att vila efter det ska räcka ända fram till Natt-SM, eller kanske ännu mer att jag hinner återhämta mig...:) Mitt senaste nattframträdande, på Jukola, gick rätt bra så nattorienteringen sitter där den ska sitta. Mitt senast orienteringsframträdande var nu i veckan på Gotlands 3-dagars, och efter en knackig start på veckan avslutade jag helt ok med att avancera från plats 29 till 21 på den avslutande jaktstarten! Däremellan har jag hunnit med en veckas kringflackande i alperna med många timmars vandring i kuperad terräng (formtoppning à la Oskar?) och just nu är jag förkyld. Rackars!
Slutligen: Det var synd och skam att jag missade träningsdagen, dålig planering från min sida, men jag har hört att ni hade det bra och jag hoppas ni drog många lärdomar inför den 24/8!! :)
/Jonas

Sven: Dax lägga upp strategin för formtoppningen

Träningsdagen blev en oerhört oväntad succé; ju mer desto bättre så att säga. Uppslutningen var glädjande, förvånande och mycket fylld av goda träningskamrater från när och fjärran! Träningspassen kan man räkna in till fyra utan att tänja allt för mycket på gränserna för vad träning är, så det var också långt över förväntan. Min kropp tål det mesta, tydligen, även en timme jogg på måndagsförmiddagen pallade jag med. Så, stort tack alla träningskamrater! 
 
Och sen då? Ganska mör och utslagen. Har nu inte bara slut batteri i pulsbandet sedan nån månad, nu har även armbandet till min Polarklocka pajat. Kan man verkligen träna så fritt? Jadå, men det är svårt veta om man tog i eller om man bara var ur form på intervallerna. Det går att notera lite tider till träningsdagboken, så den fortsätter att vara rätt så komplett. Har problem med vänster fot nu, men övriga krämpor går att tejpa bort. Kör 100% med gympaskor så man sladdrar på i skogen.
 
Så, om jag då ska titta på när jag nu senast var i toppform, så var det på intervallerna veckan efter Jukola. Det vill säga 9 dagar efter Jukola. Det var intervaller i Mellsta, på kuperade femman (ni som sprungit vet att den kuperade delen är kort, men oerhört intensivt kuperad!). Jag vilade rätt så mycket den veckan som var där, tränade bara 19 minuter, fördelat på två pass! Innan Jukola då: vecka -1 tränade jag 4 timmar drygt, förutom själva Jukolaloppet på 2 timmar knappt. Det var OL i tung terräng, lite intervaller och vanlig löpning. 
 
Vecka -2 bestod av 2 timmars träning. 3 pass varav två mycket plågsamma intervallpass med stegar, på plattmarken.
 
Vecka -3 var 3,5 timmars träning, varav 2,5 var kajak-orientering! Mer om den kommer på o-resa.se en vacker dag, som ren reklam för en framtida resa dit igen i juni 2013.
 
Så, hur gör jag repris på detta då för att nå samma formtopp? 
 
31 juli: tuffa intervaller
4 augusti: flacka tuffa intervaller
6 augusti: flacka tuffa intervaller
11-12 augusti: NM, H21E orienteringstävling medel + lång i Kalix
13-15 augusti: vila
16 augusti: Storviks-Natt H21E (som arrangörerna säger: "Bra träning inför natt-­ SM") + x km för att få minst 15 km träning i ett svep!
18-19 augusti: lätt träning
20-22 augusti: vila
 
Specade träningar för ovanstående dagar. Övriga dagar fritt fram för jogg/enklare träningar max en timme, och gärna ett styrkepass i veckan på 30 minuter för mage och rygg.
 
Formtopp 24 augusti!
 
Kopiera gärna upplägget! Jag ser till att det finns en "skarvningsbana" på två kilometer efter målgång i Storvik!
 
 

RSS 2.0