Sven: Vad göra efter natt-sm?

Sitter och spanar i kalendern, 24 augusti smäller det i Hälsingeskogarna! Jag hoppas nu alla snart betlalt sin ranking och bokat resa. Var ska vi sova? Vem tar den bollen? Tobias fixar nåt kanske på krypavstånd från TC?
Jag föreslår att vi vilar ut rejält på lördagen, efter våldsamt segerfirande på fredagsnatten efter målgång! :)
Söndagen ligger ledig och lockande och jag föreslår då Bjursåsluffen, det brukar vara en mkt trevlig tillställning och dessutom kan vi säkert sova med getterna i Blecket hos Sprängarn natten lö/sö om vi är snälla?
Inbjudan är inte klar, men eventor säger: http://eventor.orientering.se/Events/Show/2011

Så här borde varje vår vara!

Lördag, skidåkning med perfekta snöförhållanden någon mil innåt land. Söndag, orientering på barmark ute vid kusten. Så har det varit några veckor och så kommer det nog kunna fortsätta för än finns mycket snö.


Nu rycker vi - Näsan är upptagen....

Ett rykte från Norge säger att Näsan numera har både Lisa och lilla Astrid att ta hand om. Stort grattis till detta.
Samtidigt ska ni veta att detta öppnar upp oändliga möjligheter för oss andra. Om hans dotter beter sig bara tillnärmelsevis som ett vanligt barn kommer han att vara fullt upptagen med blöjbyten och oregelbunden nattsömn. Träning däremot - knappast. Nu rycker vi :)

Säsongsrapport

Det är nog inte så mycket kvar av skidsäsongen längre, så det kanske passar bra med en uppsummering?

Sprängaren har väl nött spåren ordentligt, likaså Tobias och Jonas vad jag förstår. Är det någon ytterligare av er som har slukat mil? Hur många kom var och en upp i?

Själv har jag för andra året på rad minskat dosen med cirka 50 mil, vilket resulterat i följande säsongsserie:

2009/2010: 151 mil

2010/2011: 99 mil

2011/2012: 51 mil

Vad gäller löpningsmildosen finns det stort förbättringspotential, men jag har i allafall planerat in ett löppass med Kaare och hans Hash House Harrier-gäng i Qingdao 12 maj och har som mål att ta årets andra joggrunda i god tid innan dess.

Ni ska minsann få spö på natt-SM! %¤&/

/ Petern


Sven: Rankingen just nu

För att se om alla nu är seriösa tittar jag i Sverigelistan, som är den nya Rankinglistan. Man kan i gallringsfilerna se vilka som är rankade, och det verkar dessutom vara extra gratis fram till 16 april på nåt vis. Nåja, så här ser vår lista ut!
RANKADE
270 Tobias Eliasson 1977 Sundsvalls OK 15,01 8
524 Sven Lundbäck 1975 Stora Tuna OK 28,41 69
Byström - orankad
Forsberg - orankad
Gällerspång - orankad
Näsholm - orankad
Sundberg - orankad
Om denna lista är korrekt blir det genast för herrar orankade att punga ut med 200 + 100 kr förseningsavgift så ni blir rankade. Utan ranking för man inte starta i SM!
Nåja, det finns ju lite indikationer på några av "smygarna" iaf, redovisas nedan (OBS, dessa resultat är alltså Sverigelistan, inte Gallringslistan dvs i den finns även orankade med.)
ALLA ULTRASNUBBAR (ÄVEN DE ORANKADE)

385 Tobias Eliasson 1977 Sundsvalls OK 15,36 10

603 Jonas Byström 1979 Skogslöparna 19,73 18
710 Erik Sundberg 1976 Stora Tuna OK 21,56 25
953 Oskar Forsberg 1974 Skogslöparna 24,93 25

956 Sven Lundbäck 1975 Stora Tuna OK 24,94 181
8569 Andreas Gällerspång 1973 IK Jarl Rättvik 300,35 31
Näsan finns inte med på denna lista alls, bara hans namne från Härnösand, född 1948, placering 8569.
Här ser det ju ut att kunna bli en oöndligt spännande fajt! (För oss i klungan alltså, allt det där snacket om glasvader kompenseras ju med råge med dessa kalla fakta!)

Tobias: Vi blir att räkna med i augusti

Vilket gäng vi är inser jag när jag följer bloggen. Erik har hjärtproblem. Sven har en krånglande ljumske. Peter har väl varit mer eller mindre skadad sedan 90-talet och Oskar ligger för döden när han får lite feber några dagar. Till det ska läggas Andreas brosklösa pensionärshöfter och själv har jag klenare vader än boulespelarna vid ABF-huset på Skönsberg. Det känns som att Jonas snart får ta och avslöja någon krämpa om han ska få fortsätta vara med i den här utmaningen.
Men som sagt - mot ovanstående bakgrund är succén i augusti så gott som given.
Fortsätt rehab-träna så kanske vi kan lyckas få till några veckors riktig träning också innan det är dags :)

Erik har också tränat!

Om man är lite generös stämmer faktiskt rubriken. Har drabbats av allt mer löpabstinens i det fina vårvädret på slutet och när hjärtat faktiskt känts ganska bra i några dagar så beslöt jag mig för att göra ett försök i går. Det kändes fantastiskt! Jag flög fram över asfalten, de första 50 metrarna. Sen upptäckte jag att min aeroba kapacitet inte riktigt är på topp för tillfället. Joggade i alla fall 38 minuter, mestadels på fina skogsstigar längs stranden av Ontariosjön. Det gick faktisk överraskande bra ändå. Inga problem med hjärtat och resten av kroppen klarade sig också hyfsat bra.

Idag hade jag tänkt rita karta, men det verkar i stället bli så att jag mest får ägna mig åt en annan av mina favoritsysselsättningar: meka med bilar. Tändningen var helt död när jag försökte dra igång Mazdan på morgonen och troligen är batteribyte enda lösningen. Blir intressant att se om det är något som går att lösa på en långfredag i Kanada.

Idag gick starten

Jag hade helt kommit av mig med träningen efter att snön försvann. Om nu inte dra ris, kapa ved och hugga ved (på gammelmansvis med yxa) räknas förstås. Men så ringde Sven ikväll och gav mig lite inspiration igen så efter att ha pysslat om getterna och letat upp pannlampan så gick starten kl. 22:05. Tillbaks 22:27. Konditionsmässigt känns det trots allt inte helt kört. Synd bara att jag endast kan ta ut löpsteget på höger sida medan vänster ben mest linkar fram. Lite som en vingbruten fågel. Men, men hoppet är det sista som överger en, med en massa stretching kan det kanske bli bättre. Häxjakten på torsdag!?
/A


Sven: Alla borde ha en motorsåg

Jag har beklagat mig över skröplig kropp i några inlägg här på bloggen under senaste tiden. Senaste krämpan var den där ljumsken som stoppade mig, 3 minuter smärtfritt gick ner till 1 minut! Inte kul försöka löpträna då.
Nåja, i söndags så var jag på motorsågsäventyr och hjälpte till med några stormfällda trän av olika dimenschanger som låg ner. Det blev totalt fyra timmar av sågande och bärande. Fick nästan sluta i förtid eftersom ryggslutet smärtade nåt oerhört! Men en liten kort paus senare kunde jag bita i lite mer.
Idag snabbade jag mig hem från mitt oerhört tunga, ansvarsfulla och välbetalda jobb, och drog på mig skyddskläderna, tankade fullt i båda tankarna och drog igång. Tredje draget, sen full gas och mindre sly och restkapning stod på schemat. Även uppsågning av några bitar som slarvigt nog glömdes i söndags hanns med på en mycket intensiv timme. Min uppdragsgivare var mycket tacksam för min hjälpsamma insats!
På med gubb-tajtsen och ut på intervaller. Jag joggade med i klungan på uppvärmningen, och vänade på smällen, i ljumsken. 1 minut passerade, 2, 3 4 och 5! Noterade nytt personbästa och klarade av hela uppvärmnngen. Kände mig pigg och snärtig i steget! Dansade stundtals fram på stigen framför pappa Svensk.
Nåja, dax för 3-minutare, 1 minuts vila. Rekommenderad mängd 6-10 st. "En till!" utbrast jag likt Sven-E efter första. Och andra. Och tredje. Fjärde kändes OCKSÅ bra. Femtes andra halva var en tvärknix. Jag laddade på duktigt där, kom äntligen över 190 HR! Sista för mig, tänkte jag o öppnade knallhårt! Kroknade så klart lite efter 1:20 men bet i och hade stor lucka bakåt då jag efter 3.12 slutade med 193 i puls. Inga smärtor.
HR per 4 minuter, dvs även vilan inkluderad.
MAX - MEDEL
1. 159 - 143
2. 179 - 160
3. 179 - 161
4. 182 - 166
5. 192 - 172
6. 193 - 181
Jag ser bara en enda förklaring till detta mirakulöst snabba tillordnande av mion krämpa.
Slutsats: Alla borde ha en motorsåg!

RSS 2.0