Där mosgubbar skrinna och glänsa

Här kan det finnas fog för att misstänka att jag enbart är ute efter att häckla Mosgubbesidans läsare för deras benägenhet att dra på sig något som lär heta våtsockar, dessutom långt innan termometern ens har snuddat vid långkalsongsgränsen. Så är nu inte fallet. Jag ska nog kunna dra upp ytterligare några pinsamheter.

 

Hur som haver så har jag observerat att sidans läsare hyser ridderliga drömmar om att få deltaga i diverse prov av mandomskaraktär. Stolleprov, skulle de också kunna kallas av den ofine. Allt som oftast hindras så klart deltagandet av ålderskrämpor, sjukdomar, dekadens, diverse simuleringar och undanflykter eller helt enkelt brutalt uppvaknande från fåfänga drömmar.

 

Ett sätt att råda bot på sådan livsföring är att delta i en slapp tävling, som dock för utomstående framstår som både påfrestande och mannamodskrävande. Jag vill då rekommendera de duktiga Stockholmsbornas trevliga Vikingaränn. Ett lopp som de oinitierade tror samlar riktiga karlar av alla de slag. Genomtränade praktexemplar som motas ut på en åtta mil lång, monoton och ojämn kamp mot sträva, omedgörliga isar i bitande kyla. Alls inte! I verkligheten är det rena söndagspromenaden och det är här den glade mosgubben har sin chans. i alla fall han som bara har tränat i fantasin. Isen är hal, så det går i stort sett av sig själv. Det är bara att ge sig ut och hoppas på medvind för att få en ännu behagligare resa.

 

Utrustning: Klappskridskor i kryptonit med special-flourslipning och superdräkt? Nej, bara köp nån billig skit på Stadium. Glöm inte våtsockar och våtdräkt i händelse av plurrning.

Träning: Träningsläger med/utan brännvin, specialträning och formtoppning? Nej, isen är så hal att det går av sig själv, som sagt var.

Kost: Uppladdning med gröt, ljummen filmjölk, sirapslimpa och tubost? Ja, det är väl normal kost alla dagar. Det ändrar vi inte på.

Förläggning: Hårt underlag, med snarkande gubbar, knarrande gympasalsgolv och distinkt doft av tigerbalsam och nervösaskitan? Det går lika bra att bo på hotell.

MOS-Fest efteråt: Nej, före.

 

/PM (som faktiskt får erkänna att det var våtsocksblött och riktigt jävlar jobbigt med usel is när jag körde, men det var bara ett undantagsfall)


Kommentarer
Postat av: Anonym

www.vikingarannet.se

2012-12-04 @ 18:27:28
Postat av: Sur Gammal Surgamm

Kan man inte åka den 9:e och sen satsa startavgiften på starka läskedrycker vid banan hela natten och heja på tokarna som härjar runt banan kl 08 för 400-700 kr?

2012-12-04 @ 22:51:49
Postat av: A

Tja, varför inte. Jag har väl förhoppningsvis lärt mig något från förra vintern så att jag inte står på startlinjen i Orsa Ski Marathon den helgen. Är det sådan där hets med anmälan så att man måste anmäla sig långt i förväg för att få plats?

2012-12-05 @ 08:02:42
Postat av: pm

Man kan anmäla sig på tävlingsdagens morgon. Ingen promillegräns heller.

2012-12-05 @ 08:43:31
Postat av: Petern

Låter som ett utmärkt förslag!

2012-12-07 @ 14:19:20
Postat av: Sven

Nå, blir det av eller??

2012-12-18 @ 23:04:39
Postat av: Storken från Heerenveen

Kan man inte hoppas på att det blir Elfstedentocht i år då? 200 km på kanalerna i Friesland och den extatiska publiken bjuder nog på alla möjliga läskedrycker.

2012-12-19 @ 22:45:01
URL: http://www.elfstedentocht.nl/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0